Az erdő hangos csendje

A gyógyító erdő

Az emberi nem, és ezzel együtt legfontosabb szervünk az emberi agy, fejlődése nem zajban és állandó feszültségben zajlott, hanem a természet lágy ölén. Nem meglepő tehát, hogy elménk számára a valódi nyugalmi állapotot csak úgy tudjuk megteremteni, ha visszamegyünk gyökereinkhez, vízparton és erdők mélyén töltjük az időnket.

Hogy mindez nem csupán „zöld” duma, azt rangos kutatások igazolják. A természeti környezetben tartózkodók szervezete számos pozitív változáson megy át, ezt mérésekkel igazolták.Nő a vörös vértestek száma. Felgyorsul a gyógyulás folyamata. Mélyebb pihentetőbb az alvás. A vérnyomás normalizálódik. Mindezt elérheted gyógyszerek nélkül, elég hozzá egy nagy séta az erdőben!

A városok zsúfoltsága, a zaj és a rengeteg inger és információ, amit fel kell dolgozni nem hagy pihenést az emberi agynak. Pedig szüksége volna rá! Regenerálódni ugyanis csak így képes! Az állandó terhelés stresszhez és hosszabb távon depresszióhoz vezethet. Ma az emberiség 5% küzd ezzel a betegséggel, amit igen nehéz gyógyítani, ám jelentős részét meg lehetne előzni! Hogyan? Hát úgy, ha adsz időt az agyadnak, hogy pihenjen, kikapcsolódjon. Az egészséged forrása a természet!


Rohanás, zsúfoltság, stressz és állandó feszültség – a városi létnek szinte szükségszerű velejárói. Ha sikerül ebből kiszakadnod, feltöltekezned és egy kis pihenést biztosítani a testednek és legfőképp az agyadnak, az hosszú távon kedvezően hat az egészségedre.

Az erdő csendje, a nap fénye, az avar illata – mind mind gyógyszer a zaklatott elmének, a fáradt agynak, a stressztől cincált idegeknek.

Próbáld ki nálunk az erdő csodás hatását! Az Erdei Kisházból kilépve élvezheted a friss levegőt, a csend idegnyugtató szerepét és az erdő gyógyító erejét!

 

Lássuk a szabad időpontokat!

A gomb átirányít a foglalási oldalunkra