Hiszünk Noszvaj zöld jövőjében

NOSZVAJON NEMCSAK AZ ERDŐ ZÖLD

5+1 környezetbarát érv az Erdei Kisház mellett

Az Erdei Kisház elkötelezett a természet megóvása, ökológiai lábnyomunk csökkentése mellett. Mi nemcsak a szavak szintjén ügyelünk a fenntarthatóságra, hanem minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy valóban a legkorszerűbb és legkörnyezetkímélőbb megoldásokat alkalmazzuk. Sőt igyekszünk innovatív megoldásokat is meghonosítani, Így nálunk van a környék első elektromos autó töltőállomása. Noszvaj-Síkfőkút gyönyörű – vigyázzunk rá!

Ezzel az Erdei Kisház az első olyan szállás Noszvajon, amely saját elektromos autó töltőállomással rendelkezik.

Sőt! Egerben és környékén jelenleg csupán 5 ilyen van, ha tehát valaki itt pihen, nyaral, telel, akkor kénytelen bemenni a városba, akár akar, akár nem, mert csak ott tudja feltölteni autóját. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy az Erdei Kisház vendégei ingyen használhatják az elektromos autó töltőállomást!

De nézzük mi mindent teszünk még a környezetért!

 

Nem szemét, hulladék

A szemetet szeletíven gyűjtjük, kérünk Téged is hogy ügyelj erre, amikor az Erdei Kisházban vendégeskedsz. A legjobb persze, ha minimalizálod a hulladékot, ezért is biztatunk arra, hogy kóstold meg a helyi termelők portékáit, na meg azért is, mert nagyon finomak!

Vigyázzunk rá! / Attila kút Noszvaj

A gépek is esznek

Amikor berendeztük a kis házat, akkor persze az volt az első számú szempontunk, hogy maximális kényelmet tudjunk biztosítani azoknak, akik itt fognak főzni, fürdeni, mosni. De rögtön ezután az következett, hogy mindezt a lehető legenergiatakarékosabb gépek segítségével biztosítsuk. Vagyis minden egyes berendezés, amit az Erdei Kisházban használsz A++ vagy A+++ jelölésű vagyis magas energiahatékonyságú.

 

A víz kincs

Bár Magyarország nagyon szerencsés helyzetben van, hiszen vízkészleteink nagyok, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene ügyelnünk a vízfogyasztásra. Ezért találsz nálunk zuhanyt is, és ezért építettünk be takarékos WC tartályt is. Minden csapot energiatakarékos módra állítottunk. Ha Te is szeretnél hozzájárulni ehhez a célunkhoz, akkor zárd el a csapot fogmosás közben, úgyis csak az elején meg a végén kell pár korty belőle!

Mehr licht!

De az sem mindegy hogyan! Nálunk, az Erdei Kisházban, ugyanis kizárólag alacsony fogyasztású LED izzókat találsz minden foglalatban. Így ugyanazt a fényerősséget sokkal kevesebb energia felhasználásával tudjuk nyújtani nektek.

 

Egy kis melegség

A fűtéssel leginkább úgy lehet spórolni, ha szigetelsz. Ezt minden szaki mondja, de sokan nem hallgatnak rájuk. Mi azonban, éppen az energiahatékonyság miatt, nagyon is fontosnak tartottuk, hogy megfelelő szigeteléssel lássuk el az Erdei Kisházat. Így nyáron a meleget kint, télen pedig bent tartják a falak. Arra is ügyeltünk a kivitelezés során, hogy környezetbarát anyagokat használjunk fel.

Annak is nagyon örülünk, hogy ráakadtunk a NOBO fűtőpanelekre. Ez egy skandináv, környezetkímélő, energiatakarékos fűtési rendszer, aminek különlegessége, hogy nem kell hozzá fűtőközeg (vagyis nincsenek radiátorok) és mégis csodás meleget tud csinálni az Erdei Kisházban.

www.nobo.hu
 

Lássuk a szabad időpontokat!

A gomb átirányít a foglalási oldalunkra