Ázzunk egy jót – termálfürdők

 

Eger környéke nemcsak a pompás kirándulóhelyekről és a történelmi emlékekről, na meg a borokról híres, hanem a fürdőkultúráról is. A törökök hozták magukkal, vallásukban a rituális fürdőzésnek fontos szerepe van. De miután távoztak a török fürdők, a hévizek és ezek jótékony hatásának alkalmazása velünk maradt.

 

Nézzük melyik 10 környékbeli fürdő a kedvencünk.

 

  1. Eger Termál

Nyáron a hatalmas strand minden korosztálynak kínál szórakozási lehetőséget. Télen a fedett részen is remek időtöltést talál a család apraja és nagyja. Az ország egyik legrégebbi fürdője, modern pompával várja látogatóit.

 

  1. Eger Törökfürdő

Történelmi utazás és feltöltődés. A török hódoltság alatt épült az első fürdő Egerben, sőt akkoriban még az állatok számára is fenntartottak egy fürdőhelyet. A hévíz ma is a talajból tör fel és egyenesen a medencébe hullámzik az eredeti állapotára helyreállított fürdőben.

 

  1. Egerszalók

Évtizedekig a sódomb közelében lévő, a hegyoldalba vájt medencékben fürdőzött a környék apraja és nagyja. Ma már csodásan kiépített fürdő és strand várja a hévizek szerelmeseit és a gyógyulni vágyókat.

 

  1. Demjén Termál Völgy

Az ország egyik legfiatalabb gyógyvíz kútja pumpálja a demjéni termál tóba a vizet. A hűtés után a víz alkalmas strandolásra is. A friss komplexum egész évben nyitva tart és a Termál Völgy egyik leglátványosabb helye.

 

  1. Zsóry fürdő

Mezőkövesden már hosszú ideje működik a fürdő, amit mára tökéletesen kiépítettek. Egész évben nyitva tart, de a családoknak inkább a nyári szezonban ajánlható, ugyanis a 6 év alatti gyerekek számára ebben az időszakban kínál páratlan élményeket. Télen inkább a gyógyfürdőt keresőknek ajánljuk.

 

  1. Miskolctapolca Barlangfürdő

Ritka csodája a természetnek a miskolci vizes barlang, a mára igazi 21. századi fürdőkomplexummá kiépített barlangfürdő felejthetetlen élmény nyújt minden korosztálynak. A szaunavilág és a float cabin pedig jól kiegészíti a fürdő által nyújtott szolgáltatásokat.

 

  1. Bükkszékfürdő

A gyógy- és strandfürdő legismertebb kincs e Salvus víz. A hely utánozhatatlan atmoszférája és a csodás környék garantálja a tökéletes pihenést az ide látogatóknak. Nyáron az óriási csúszdák jelentik a legnagyobb vonzerőt. A hidegebb időszakokban pedig a 35 fokos gyógyvíz csalogatja ide a látogatókat.

 

  1. Bogács

A Hór és a Szoros patakok völgyében várja a fürdőzés szerelmeseit a bogácsi strand már évtizedek óta. A 20. század közepén feltárt gyógyvíz források táplálják a fürdőt, de a gyógycentrum mellett ma már gyerekpancsoló, pezsgőfürdő és úszómedence is várja a vízi élményekre fogékony közönséget Bogácson.

 

  1. Mátraderecske Szárazfürdő

Az országban csak néhány helyen elérhető speciális kezelés a széndioxid gyógygázfürdő. Az egyik ilyen a mátraderecskei mofetta. A vulkáni tevékenység következményeként kialakult gázszivárgás sokáig megkeserítette a helyiek életét, de mára gyógyászati célra használják, így segítve számos betegen.

 

  1. Cascade Barlang- és Élményfürdő

Egy több tízezer éves barlang kapott új funkciót a Demjéni Termál Völgyben, mikor megépült a Cascade. A barlang mellett csúszdatornyok és számos élmény funkció várja a csobbanni vágyókat több mint 1500 négyzetméternyi vízfelülettel. Télen és nyáron is remek program az egész családnak.
 

Lássuk a szabad időpontokat!

A gomb átirányít a foglalási oldalunkra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.