Mini Noszvaj

Kipróbálnád, milyen az élet egy hamisítatlan tinyhouse-ban? Már nem kell Amerikáig menned, hogy megtapasztald, mennyire felszabadító és természetközeli élmény mindössze néhány négyzetméteren tölteni a napjaid.
A „tiny house movement”, mint a pazarló életmódunk megreformálását célzó mozgalom az USA-ból indult. Célja, hogy szembe menjen azzal a trenddel, mely alapján egy család lakhatása, életének színtere egyre nagyobb ökológiai lábnyomot hagy bolygónkon. A mozgalom alapötlete szerint a minimalizált lakótérnek köszönhetően az energiafelhasználás is csökken, amely az otthonok fenntartását szolgálja. Ez a gondolatmenet hozta létre a tiny house mozgalmat, ami a 37 négyzetméteres alapterületnél apróbb házak építését preferálja.
Mivel az EKH Groupnál számunkra is fontos a fenntarthatóság, igyekszünk vendégházainkat környezetbarát módon, a fenntarthatósági szempontoknak megfelelően megálmodni. Az első projektünk, az Erdei Kisház után szerettünk volna hazánkban a tiny house mozgalom élére állni, így született meg a Mini Noszvaj ötlete. A célunk az volt, hogy a síkfőkúti tájba illeszkedő, természetközeli, mégis korunk elvárásainak megfelelően modern és kényelmes szállást hozzunk létre.
A felhasznált anyagok kiváló minősége és a környezetbarát technológiák alkalmazása elsődleges szempont volt számunkra a tervezés során. A Mini Noszvaj padló- és mennyezetfűtést kapott, mely a hőérzet javításával csökkenti az energiafelhasználást, a világításhoz pedig kizárólag LED fényforrásokat használunk, ezzel minimalizálva a fogyasztást.
A mindössze 18 m2-es apró házban minden megtalálható, amire szükségetek lehet: felszerelt konyha, mosógép, tágas épített zuhany, televízió, kerti grill, na meg az óriási terasz, mely egy öreg körtefát ölel körül. Mindezek ellenére nem engedtünk a luxusból sem. Tudjuk, hogy a tökéletes kikapcsolódáshoz kell egy kis extra kényeztetés, a panorámás teraszon tehát helyett kapott egy fürdődézsa is.
Síkfőkút tökéletes színtere egy romantikus elvonulásnak. Ha kiszakadnátok a hétköznapokból, és egy kis feltöltődésre vágytok, a Mini Noszvajban igazán intim kikapcsolódásban lehet részetek: itt csak ti ketten lesztek és a természet. Na meg persze négylábú családtagotok, ha őt sem hagynátok ki a kuckózásból! Kutyabarát szálláshelyként szeretettel várjuk kedvenceiteket is.