5 sport, amire Noszvaj ideális terep

Ha az aktív pihenés híve vagy, és inkább a mozgás, mint a heverészés hoz lázba, akkor Noszvajon jó helyen jársz! Persze túrázás vagy sportolás után ne felejts el lazítani egy nagyot. Az Erdei Kisházban minden rólad szól, szauna és két dézsafürdő kényeztet, ha teljesítetted a kitűzött célt.

De milyen sportot érdemes Noszvajon kipróbálni? Máris soroljuk!

1. Terepfutás

Ha te is idegenkedsz a pályán, főként a betonon való kocogástól, és úgy gondolod, a futás akkor nyújt a legnagyobb élvezetet, ha friss levegőn és szép környezetben lehet róni a kilométereket, akkor  Noszvaj a te helyed. A környék csodás, hegyek és völgyek, lankák és meredélyek várják a bátrakat, akik futva teljesítenék a szebbnél szebb túraútvonalakat. Hozd a futócuccod és teszteld az erdőt!

2. Nordic walking

Ha a futás sok volna, akkor szívből ajánljuk a nordic walkingot! Ez a fiatalos sport, ami bár finn eredetű, népszerűségét amerikai híveinek köszönheti, remek erőnlétet ad, és alkalmas arra, hogy a kevésbé aktív életet élők is megízleljék a mozgás örömét. Noszvaj és környéke sok séta és túraútvonalat kínál, rövidebb és hosszabb távok, meredek vagy kevésbé jelentős szintemelkedéssel bíró utak is akadnak szép számmal. Hozd a botodat és döntsd el, melyikkel kezded!

3. Kerékpározás

A terepkerékpárosok imádják ezt a környéket, nem véletlenül. Mindent ki tudnak próbálni, ami a nagyobb versenyeken előfordul. Ennek ellenére nem kell aktív sportolónak lenned, hogy két kerékre pattanj. Sok bringás túra van, a rövid 4 kilométeres fagyizással kombinált, gyermekbarát tekeréstől, egészen a több tíz kilométeres, egész naposig. Csak rajtad és max a bringádon múlik, hogy melyikbe vágsz bele. A Kisházban is találsz biciklit, bátran vedd kölcsön. 

4. Jóga

Noszvaj népszerű a jóga szerelmeseinek körében is. Egyfelől a tájból áradó derű és nyugalom, másfelől a környék speciális mikroklímája vonzza ide az arra érzékeny látogatókat. Több jógatábort is tartanak itt nyáron, de az Erdei Kisház terasza egész évben remek hely meditálni,  például a napfelkelte sugaraiban. Ameddig nem próbáltad ki ezt a csendet, addig nem is tudod, mit hagysz ki!

5. Geochacing

A technika szerelmesei sem maradnak program nélkül. Noszvaj környékén több láda is várja, hogy felfedezzék. Akad olyan, amit autóval is meg lehet közelíteni, de nehezebben megtalálható helyeken is lelhettek geoládát. A keresgélés mellett a szép táj és a pompás levegő is örömet fog okozni, ebben egészen biztosak vagyunk.

Ha aktív pihenésre vágysz, mindenképp látogass el hozzánk, és élvezd Noszvaj természeti adottságait.