Lassíts le

Lassíts és élj jobban!

Ha végigrohansz az életeden, mikor fogod élvezni? A slow life nem a semmittevést, hanem az időnk és az életünk értékének felismerését és tiszteletét jelenti. Noszvaj tökéletesen alkalmas arra, hogy kipróbáld a rohanás nélküli, valódi élményeket nyújtó napok szépségeit. És bízunk abban, hogy ha megízleled ezt a másfajta létet, akkor hazaviszed magaddal az új látásmódot, amit ad.

 

Érezted már azt, hogy legszívesebben elbújnál egy csöndes helyre és ki se jönnél onnan pár napig? Zavart már annyira a tömeg, hogy legszívesebben eltűntél volna? Érezted már magad annyira feszültnek a folyamatos stressztől, hogy fizikai tüneteket produkáltál?
Ha bármelyik kérdésere igen a válaszod, akkor már a saját bőrödön megtapasztaltad milyen fontos a valódi pihenés, a feltöltődés. Kikapcsolódni, a folyamatos hajtásból kilépni azonban nem is olyan könnyű. Hiába döntenél úgy, hogy mától másként lesz, ha a körülményeid nem változnak, az életedet nem tudod átformálni. Nálunk Noszvajon megtalálhatod azt a miliőt, ami segít, hogy lelassíts, hogy a szervezted és az agyad is sebességet váltson.


Az Erdei Kisház nem a rohanásról szól. Itt lassan kell ébredni, élvezni a madarak dalát vagy a tél csendjét. Itt nincs gyors kaja, meg kell adnod a módját a főzésnek és persze az étkezésnek is. A környék finomságai és borai egyébként is megérdemlik, hogy kiélvezd ízeiket és árnyalataikat. És Te is megérdemled! Itt érdemes és jól esik sétálni, nincsenek száguldó autók és nem kell kerülgetned a járókelőket. A vidéki élet mindig más tempójú volt, mint amit a nagyvárosokban megszokhattuk. Noszvaj azonban még a csodás magyar vidékek között is különleges, hiszen kivételes mikroklímája, tavai, völgyei és erdői annyi felfedezni valót tartogatnak, hogy a legelvetemültebb munkamániásokra is hat.

A slow life eredetileg a gyorséttermek ellen jött létre, de ma már sokkal többről szól, minthogy ne egyél műanyagot és élvezd a főzést és az ízeket. Ma már az életminőséget helyezi a mozgalom a középpontba, arra biztatnak, hogy az időnket valóban értékesen töltsük el, ne felületes rohanással.

Ha jobban belegondolunk valójában az idő a legnagyobb értékünk, ezt ugyanis nem tudjuk visszaszerezni, de könnyen el lehet fecsérelni. Kezeljük hát értékként! Ne autóban ülve, dugóban dühöngve teljen, hanem olyan tevékenységekkel, amelyek hasznosak és élvezetesek.
Változtatni mindig könnyebb, ha egy új környezetben van az ember. Noszvaj kifejezetten megkívánja a lassítást. Gyere el és próbáld ki milyen a slow life noszvaji módon. Az Erdei Kisház biztosítja a kényelmet számodra, az erdő a nyugalmat, Neked csak az elhatározást kell hoznod, elengeded végre magad, a szeretteid felé fordulsz és minőségi időt töltesz velük.
Ha ez az első lépés beválik, akkor néhány szokást hazavihetsz magaddal, például az esti sétákat vagy a közös főzéseket otthon is bevezetheted és máris tettél azért, hogy jobban élj, jobban élvezd az életet.