Fedezd fel Noszvajt

Együtt a természetben

Csend, nyugalom, friss levegő, zöldellő fák, amerre látsz, és még a helyiek is kedvesek. Hol is lehetne tökéletesebb egy családi kikapcsolódás, mint Noszvajon? A környék mesébe illő, és ami a legjobb, hogy itt van idő és tér lelassulni, igazi minőségi időt tölteni szeretteinkkel, legyenek kicsik vagy nagyok, fiatalok vagy idősebbek.

Elég csak egy nagy sétát tennetek, szinte visz az út a látnivalókhoz, mert hogy Noszvajon minden az: a cuki kertes házak, az ösvény, a tó, a patak, a fű, a fa…

Az Erdei Kisházat gyönyörűen zöldellő erdő veszi körül, a Kánya-patak völgyében természetesen kialakult tavak, források teszik felejthetetlenné a pihenést. A felső tavon nyáron csónakáznak, az alsó tavat pedig a horgászászok teszik magukévá. Sokan piknikezni járnak ide a környékről. A tó partján lévő Szent Imre forrástól többféle hosszúságú túraútvonal vezet át a sűrű, égig érő bükkösön keresztül, sőt babakocsi barát ösvények is rendelkezésre állnak, hogy a család legkisebb tagja és anyu se maradjon ki az élményből.

Családdal persze mindig felmerül a kérdés: mégis mit csináljunk a séta, kirándulás, pihi körön túl? Tudjuk, a gyerekek sem egész napos nyugira lettek tervezve, még ha a friss levegő és a kirándulás valamennyire ki is meríti az izgő mozgó lurkókat. Aggodalomra semmi ok, hiszen nálunk nem fogtok unatkozni akkor sem, ha valami aktívabb programra, nagyobb látnivalóra vágytok.

Kaland és mese

A környéken néhány óra alatt számos élménnyel gazdagodhattok, ha elindultok felfedezni a falut. Kisebbekkel érdemes beautózni a faluközpontba, onnan szinte minden pár perc sétára található. Nagyobb gyerekkel akár neki is vághattok gyalog, a Kisháztól kb. 40 perc séta vagy 20 perc biciklis program a faluközpontig vezető út.

Ha még nem hallottatok a hírhedt noszvaji Meseútról, akkor itt az ideje: egy kalandos, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élvezetes túra és városnézésről szól, mely a környék legszebb helyeit, érdekességeit kívánja gondosan megtervezett útvonalon, izgalmas fejtörőkkel bemutatni. Minden állomáson gyönyörű, kézzel festett házikókban egy -egy, népmesét, és a meséhez kapcsolódó játék fogadja a kíváncsiskodókat.

Az év minden napján bebarangolható, ráadásul kétféleképpen: egy családi és egy szerelmesebb verzió is választható. Persze kétfelé is osztódhat a csapat, hiszen a nap bármelyik részében “nyitva áll” a Meseút. Így mehet a romantika kettesben és a kalandos kincsvadászat is, hogy mindenki a számára legközelebb álló hangulatban fedezhesse fel Noszvajt. Tényleg remek kis program, arról nem is beszélve mennyire összehozza a családot.

Legközelebb a faluba sétálunk, velünk tartasz?