Hello Tourist

Egri látnivalók

Egri látványosságok

Noszvaj és környéke számos csodát tartogat, de a városi turizmus híveinek se kell messze menniük, ha emlékezetes élményekre vágynak. 12 kilométer autózással máris a hevesi megyeszékhelyre érkezhetünk, ahol annyi, de annyi látnivaló akad, hogy bele se fér egy napba. Ezért most a kedvenceinket járjuk végig 🙂

Sajnos a minaretet épp felújítják, nem lehet megcsodálni, így a várban érdemes kezdeni. Az Egri csillagokból mindenkinek ismerős erődítmény, ma Dobó István Vármúzeum, nemcsak uncsi tárolókat, hanem olyan izgalmas dolgokat is tartogat, mint a börtönkiállítás, ahol a legendásan kegyetlen középkori kínzóeszközöket is meg lehet nézni. Utána jól fog esni egy séta a várban, csendes üldögélés a romkertben.

A második megálló legyen a Bazilika, amelynek impozáns méretei a legmegátalkodottabb ateistát is lenyűgözik. A csendes áhítat után egy kávé a Dobos cukrászdában, majd irány az érseki pincerendszer! Ez ma Város a város alatt néven fut és aki végigjárja a pataktól a berendezett életképekig annak nem kell bizonygatnunk, hogy akár egy egész életet le lehetett élni a föld alatt, mikor még bort tároltak a pincerendszerben.

Mielőtt lazább programra váltanánk, mindenképpen együnk egy jót! A Macok Bisztró és Borház a finom ételek mellé helyi borokat is kínál, de aki egy kis változatosságra vágyik a pincelátogatások után, annak szívből ajánljuk a Bajor Sörházat.

“Különleges atmoszférájú hely”

Kaja után egy kis séta az Érsekkertben, majd meg is válthatjuk a belépőnket a strandra. Az egri strand évtizedek óta híres, ma már télen nyáron érdemes ide betérni, főleg azoknak, akik családdal érkeznek a városba. Ha azonban inkább romantikázni szeretnénk, akkor a török fürdő lesz a megfelelő hely. Az eredeti állapotában felállított fürdő csodaszép, különleges atmoszférájú hely, ami garantáltan ellazít. A délutáni ejtőzés után jöhet a borozás a Szépasszonyvölgyben vagy egy vacsora az Excalibur Középkori Lovagi Étteremben.

Az este méltó befejezése lehet egy jó darab, az egri színház programjában biztosan találtok kedvetekre való szórakozást.

Ugye milyen remek nap volt?

 

  1. Dobó István Vármúzeum www.egrivar.hu
  2. Egri Bazilika www.eger-bazilika.plebania.hu
  3. Érseki Pincerendszer www.varosavarosalatt.hu
  4. Macok Bisztró és Borbár www.imolaudvarhaz.hu
  5. HBH Bajor Sörház www.hbh-eger.hu/web/
  6. Érsekkert www.eger.hu/hu/turizmus/latnivalok/c/ersekkert-462
  7. Strand és TörökFürdő www.egertermal.hu
  8. Szépasszonyvölgy www.szepasszonyvolgy.info
  9. Excalibur Lovagi Étterem www.excaliburetterem.hu
  10. Gárdonyi Géza Színház www.gardonyiszinhaz.hu

 

Lássuk a szabad időpontokat!

A gomb átirányít a foglalási oldalunkra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.