Megpihenés a természetben

Földi Barbara írása a Kisházról

Web: tinyecoambassador.com
Instagram: instagram.com/tinyecoambassador
 

Megpihenés a természetben

Érezeted valaha is, hogy csak csendben szeretnél maradni, csendet kívántál magad körül? Semmi beszéd és csak élvezni a nyugalmat egy csodás helyen, amit rád szabtak. Mostanában (talán a 17 hónapos energia bomba kisfiam mellett) egyre többször vágytam erre.

     Pár héttel ezelőtt ellátogattam Noszvajba (Észak-Magyarország), az Erdei Kisházba, ahol egy estét töltöttem. Kicsivel több, mint egy éve találtam őket az Instagramon, ahol épp elcsíptem amint kezdenek felújítani egy kis faházikót. Csak ámultam, mennyi okos megoldást alkalmaznak és milyen varázslatos helyen van. Már akkor tudtam, hogy egyszer ide el kell mennem. Persze semmi sem úgy sikerült, ahogy elterveztem (csak a szokásos) de ami fontos, hogy ott voltam és végül az egyik legkedvesebb barátnőmmel és a kisfiammal oszthattam meg ezt az élményt!

 

     Amikor hazajöttem és kérdezték, hol voltunk nem igazán találtam a helyes kifejezést, szót a helyre. Hiszen ez nem egy átlagos panzió vagy hotel, annál sokkal több. Ahogy belépsz érzed, hogy ezt a helyet szeretik, szeretettel építik és gondját viselik. Olyan kicsit, mintha a saját otthonoba lépnél be, minden otthonos és kézre áll, megtalálsz mindent ami kell könnyedén. Különösen szép volt a ház és a környezete ebben az őszi varázslatos időben. A ház fából készült, és ontja magából a melegséget, egyszerűséget! Szinte bent is a természetben érzed magad! Mielőtt mentem, kicsit izgultam, hogyan tudok majd mindent befejezni, elékészülni a munkákkal. Végül persze nem lettem kész, de nem is vittem semmilyen munkaeszközt. Kikapcsoltam. Hallgattam a madarkat reggel és nem is kellett több. A világ se állt meg nélkülem.

     Segítettem ez az egy nap kicsit magamra figyelnem. Újra megérteni, mennyire fontos, hogy Én rendben legyek magammal és legyen kis időm.

Amikor arra gondolok, hogy hogyan is utazzunk fenntarthatóan és hova egy ilyen ház jut az eszembe. Sok bútor felújított, vannak újak is természetesen de szép összhangot adnak a régiekkel. Vihettem a saját élelmiszereimet (amiket csomagolásmentesen szereztem be)  és főzhettünk kedvünkre. Van egy szuper kicsi de jól felszerelt konyha és mindent megtaláltam benne amire szükségem volt. Volt szép konyharuha a papírtörlő helyett és még töltő is elektromos autókhoz (amim majd egyszer remélem nekem is lesz). Természetesen mint mindenhol (az én háztratásomban is) van hely és lehetőség arra, hogy fejlődjünk ezen a téren de én szeretnék a jó gyakorlatokra fókuszálni, mert ez megerősítést és erőt ad, hogy a jövőben változzunk és változtassunk!

Ajánlom ezt a helyet azoknak, akik szeretnének kapcsolódni a természethez, vagy önmagukhoz, vagy csak szeretnének egy igazi vidéki hangulatú hétvégét!

 

 

Lássuk a szabad időpontokat!

A gomb átirányít a foglalási oldalunkra