Kirándulás Noszvajon

Kirándulás Noszvajról!

Noszvaj környéke a Bükkalja gyöngyszeme. Persze mi elfogultak vagyunk, de ha eltöltesz itt néhány napot és lesétálsz néhány kilométert, akkor Te is osztani fogod a véleményünket.

 

Számos remek túraútvonal indul a faluból, a kedvenceink a 6 kilométeres utak, mert ezekhez nem kell nagy felkészültség és akár gyerekekkel is teljesíthetőek. Ha a zöld jelzésen indulsz el Síkfőkútról, akkor egészen Felsőtárkányig juthatsz el, miközben több forrást is érint a túra, amelyek remek alkalmat kínálnak egy kis pihenésre, üldögélésre. Az igazán elszántak vihetnek magukkal főznivalót is, mert a Várkúti turistaháznál tűzrakóhely is található, ahol egy gyors szalonnasütésre vagy egy lassabb bográcsozás is van mód. Felsőtárkányból vissza lehet buszozni Egerbe, így a túra után már nem kell nagyot gyalogolni.

Kirándulás Noszvajon!

Aki inkább az erdei sétákat kedveli, annak a sárga jelzést ajánljuk, ami Bükkzsércre visz, a Szoros-patakon való átkelés a legkalandosabb része a túrának és persze ezen az útvonalon is akadnak pihenőhelyek.

Bármelyik célt is választjátok, néhány dologra érdemes ügyelni, ha kirándulni indultok.

Sose vágjatok neki az erdőnek nyitott lábbeliben, bármilyen meleg van. Egyfelől az erdő hűvösebb, mint a műút, másfelől jól és biztonságosan gyalogolni kényelmes cipőben lehet csak. A másik ok, ami miatt bakancsot és magasszárú zoknit ajánlunk, azok a fránya kullancsok.
Ezek az élősködők ránk és kutyáinkra is veszélyesek, ezért a négy- és a kétlábú túrázókat is érdemes befújni szúnyog és kullancsriasztóval.

Még egy tipp!

Mindig vigyetek magatokkal egy kulacsban tiszta vizet. Nemcsak inni, de egy elcsúszás után a sebet kimosni vagy evés után kezet öblíteni is jól jöhet.

És persze a legfontosabb, amit minden rutinos erdőjáró tud: az intelligens ember nem szemetel, a többieknek meg tilos, tehát legyen nálatok egy szatyor, amibe a használt zsepit, a szendvics vagy csoki csomagolását dobjátok és viszitek magatokkal.

Az Erdei Kisház Téged is vár túra ötletekkel és tökéletes csenddel.

 

Lássuk a szabad időpontokat!

A gomb átirányít a foglalási oldalunkra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.