10 DOLOG, AMI ÉLMÉNNYÉ EMELI A HÉTKÖZNAPOKAT NÁLUNK

10 DOLOG, AMI ÉLMÉNNYÉ EMELI A HÉTKÖZNAPOKAT NÁLUNK

 

Üsd ki a kánikulát!

A legforróbb napokon is barátságosan hűs az Erdei Kisház pincéje. Fogj egy könyvet, helyezkedj el a padon és élvezd a csendet és a falakból áradó hűvöset.

 

Sorsunk a csillagokban

Nem kell más, csak egy felhőtlen éjszaka, hogy megcsodált a világegyetem csillagokkal pöttyözött vásznát. Dőlj le a teraszon vagy az udvar füvében és keresd meg a Nagy Göncölt vagy épp a Sarkcsillagot!

 

Ébredj a nappal!

Nézd meg a napfelkeltét a tó partjáról! Ha jógázol vidd a matracodat és a kedvenc ászanáddal üdvözöld az új napot. Ha inkább dőzsölnél egy üveg pezsgő és némi eper is remek társaság a napfelkeltéhez 🙂

 

Dalolj a madarakkal!

Vagy csak hallgasd őket! Kelj kicsit korábban, mint a többiek, ülj ki a kertbe és élvezd az ébredő madarak énekét. Meg fogsz lepődni milyen sokszínű és kifejező ezeknek az apróságoknak a dala.

 

Töltsd meg a tüdődet friss levegővel!

Hajnalban vagy este a legjobb, de a nap bármely szakában kitárhatod az ablakot vagy kiülhetsz a teraszra lehunyt szemmel, hogy elvégezz néhány légzőgyakorlatot. Töltsd meg lassan a tüdődet, majd tartsd bent 2-3 másodpercig a levegőt, aztán lassan fújd ki. Ismétled legalább ötször!

 

Ki lát többfélét?

Ha kirándulni indultok rendezzetek állatkereső versenyt. Aki többféle vadat lát egy séta során, az nyer. Tipp: halkan lépkedve, csendben fürkészve lehet a legtöbb vadállatot megközelíteni.

 

Kóstold meg a helyit!

Állíts össze egy étkezést a helyi finomságokból. A noszvaji szilvalekvár, a helyi borok és pezsgők remek alapot kínálnak egy izgalmas uzsonnára.

 

Kütyü helyett kacsa

Tarts telefon és internetmentes napot (vagy legalább délutánt). Nézd a tavon a kacsákat, sétálj, bámuld az égen futó felhőket, süss egyet a remek grillünkön, csinálj bármit, ami boldoggá tesz de NE vedd kézbe a mobilodat. Menni fog?

 

Beszélgess, mosolyogj!

A noszvajiak nagyon kedves emberek, sétálj és elegyedj szóba a helyiekkel. Csodáld meg művelt kertjeiket, hallgasd meg a kastélyról szóló történeteiket vagy csevegj bármiről, ami érdekel. Jól fogod magad érezni 🙂

 

Ne tervezz, élvezd!

Bár rengeteg a látnivaló és a program lehetőség a környéken, mi mégis arra biztatunk, hogy hagyj legalább egy napot a semmittevésre, amikor csak élvezed a nyugalmat, a jó levegőt és a társaságot.